ÇEDES Projesiyle Öğrencilerimiz Sorumluluk ve Özdenetimde Öne Çıkıyor!

Çağımızın hızla değişen dünyasında, çevreye duyarlı bireylerin yetişmesi büyük bir önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, okulumuzda başlattığımız ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında öğrencilerimizi çevre bilinci, sorumluluk ve özdenetim konularında bilinçlendirmeyi amaçladık.

07.12.2023 42

Proje kapsamında ortaokul öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz etkinlikle, her sınıfa birer saksı tahsis ettik. Ancak saksıları sadece birer bitki yetiştirmek için değil, aynı zamanda birer sorumluluk ve özdenetim simgesi olarak görmelerini istedik. Her sınıftan öğrencilerimizden, kendi bahçelerinden toprak getirmelerini ve saksılarına birer çiçek dikmelerini bekledik.Öğrencilerimiz, bu görevi büyük bir özveri ve heyecanla yerine getirdi. Her bir sınıf, kendi saksısını kendi elleriyle hazırlayarak, bir nevi küçük bir bahçıvan olmanın sorumluluğunu üstlendi. Bu süreçte, toprakla buluşturdukları fidanlarını büyütme, sulama, gübreleme gibi işlemleri kendi başlarına yaparak birçok önemli bilgi ve deneyim kazandılar.Sınıflarına ektikleri çiçekleri büyütme sürecinde, öğrencilerimizin hem birbirleriyle hem de doğayla daha yakın bir ilişki kurduklarına tanık olduk. Ayrıca, her bir sınıf kendi saksısının bakımını üstlenerek sorumluluk duygusu kazandı ve özdenetim becerilerini geliştirdi.Bu güzel proje, öğrencilerimizin çevre bilinciyle birlikte sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamıştır. Çocuklarımızın bu etkinlik sayesinde doğayı daha yakından tanıma, sevgi ve saygıyla yaklaşma fırsatı bulduklarını düşünüyoruz.

ÇEDES projesiyle sınıflarımıza kazandırdığımız bu deneyimler, onların karakter gelişimlerine ve sosyal sorumluluk anlayışlarına katkı sağlamıştır. Öğrencilerimizin bu projede gösterdikleri ilgi ve başarı, gelecekte çevreleriyle daha bilinçli ve sorumlu bireyler olarak yetişmelerine ışık tutmaktadır.

Projemize katkı sağlayan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Bu güzel deneyimin daha nice öğrenciye ilham kaynağı olmasını diler, gelecekte daha fazla çevre dostu projeye imza atmayı hedefleriz.

07-12-202307-12-202307-12-202307-12-202307-12-202307-12-2023