ÇEDES PROJESİ HAKKINDA

Okulumuzun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Kübra Özden, öğrencilerimizin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarını hedefleyen ÇEDES Projesi yürütücüsü olarak öğrencilerle buluştu.

05.05.2023 164

ÇEDES Projesi, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Proje, okulumuzun her sınıfından öğrencileri kapsamaktadır.

Proje kapsamında, okulumuzla ilişkilendirilen manevi danışmanla bir araya gelen öğrenciler, "Değerler Eğitimi Kulübü"ne seçildi. Kübra Özden, öğrencilerle yaptığı toplantıda proje hakkında bilgi vererek, öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımaları, milli ve manevi değerlerimize daha da bağlı hale gelmeleri, geleceğe daha güvenle adım atmaları için bu projenin önemine değindi.

ÇEDES Projesi kapsamında, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeleri, takım çalışması yapmaları, sorumluluk alabilmeleri, özgüvenlerini artırmaları ve birbirleriyle daha yakın ilişkiler kurmaları hedeflenmektedir. Proje kapsamında düzenlenecek etkinlikler arasında, değerler eğitimi, liderlik, iletişim, empati, takım çalışması gibi konularda atölye çalışmaları, yarışmalar, seminerler ve konferanslar yer alacak.

Okulumuz yönetimi de projeye tam destek verirken, öğrencilerimizin bu proje sayesinde birbirleriyle daha sıkı bir bağ kuracaklarını ve öz güvenlerinin artacağını umut ediyor. Okul yönetimi, öğrencilerimizin bu projede öğrendikleri becerilerin, hayatları boyunca ihtiyaçları olan araçlar olacağına inanıyor.

Kübra Özden, projenin hayata geçirilmesi konusunda oldukça heyecanlı olduğunu belirtirken, öğrencilerin bu proje sayesinde kendilerini daha iyi tanıyacaklarını, toplumsal ve bireysel sorumluluklarının farkında olacaklarını, milli ve manevi değerlerimize daha da bağlı hale geleceklerini ifade etti. Ayrıca, projenin başarısı için tüm öğretmenlerin desteğinin önemli olduğunu vurguladı.

Değerler Eğitimi Kulübü'ne seçilen öğrenciler de proje hakkında oldukça heyecanlı olduklarını belirtirken, projenin kendilerine çok şey katacağına inandıklarını dile getirdiler. Öğrenciler, projede yer almanın kendilerine özgüven kazandıracağını, liderlik ve iletişim becerilerini geliştireceğini, takım çalışmasını öğreneceklerini ifade ettiler.

Okulumuzla ilişkilendirilen manevi danışmanın öğrencilerle tanışmasının da projenin başarısı için önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Kübra Özden, manevi danışmanın öğrencilerin milli ve manevi değerlere olan bağlılıklarını artırarak, proje hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacağını söyledi.

Okulumuz yönetimi, öğrencilerimizin milli ve manevi değerlere olan bağlılıklarını artırarak, geleceğe daha donanımlı adımlar atabilmeleri için projelere önemli bir destek sağlamaktadır. ÇEDES Projesi de bu doğrultuda okulumuzda hayata geçirilen en önemli projeler arasında yer almaktadır.

Bu proje sayesinde öğrencilerimizin değerlerimize olan bağlılıklarının artmasının yanı sıra, bilim ve kültür konularına olan ilgilerinin de artacağına inanıyoruz. Okulumuzda hayata geçirilen bu tür projelerin, öğrencilerimizin gelecekteki başarılarına önemli bir katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz.

05-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-2023