2021 LGS'de Başarılı Olmuş Mezun Öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğrencilerimizle Buluştu

2021 LGS'de Başarılı Olmuş Mezun Öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğrencilerimizle Buluştu

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün Kalite Takip Sistemi (KTS) Aralık - Ocak Ayları Faaliyetleri Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı Çalışmaları kapsamında okulumuzdan daha önce mezun olarak 2021 LGS'de başarılı olan öğrencilerimiz 8. sınıf öğrencilerimizle biraraya gelerek "Doğru çalışma teknikleri ve sınavlara hazırlık" konusunda deneyimlerini aktardırlar. Oldukça keyifli geçen programa Okul Müdürümüz Ali AKSU, Müdür Yardımcılarımız ve öğretmenlerimiz de katıldı. 

Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen programda mezun öğrencilerimiz, LGS'ye nasıl hazırlandıklarını, başarıya nasıl ulaştıklıklarını anlattılar. Ayrıca sınava hazırlanan 8. sınıf öğrencilerimize dikkat etmeleri gereken konular hakkında tavsiyelerde bulundular. 

Sınav kaygısı, motivasyon, sınav anında dikkat edilmesi gereken noktalar, nefes çalışmaları ve düşünme pratikleri üzerine öğrencilerimizle önemli bilgiler paylaşan mezun öğrencilerimiz, düzenli ve sistemli çalışmanın yanında başarısızlıklara odaklanmaktan çok, başarılara odaklanmanın önemini vurguladı. 

"Kendinizle gurur duymalısınız."
Mezun öğrencimiz Fatma Nur KATILMIŞ, öğrencilerimizin özellikle böylesi bir dönemde sınav hazırlığı içinde olmalarından yola çıkarak "Dünyadaki ve ülkemizdeki tüm insanlarla aynı anda zor bir süreçten geçiyorsunuz. Bu zor koşullarla mücadele edebildiğiniz, eğitiminize devam edebildiğiniz, sınav hazırlıklarınızı sürdürebildiğiniz için kendinizle gurur duymalısınız." dedi.

Kaygı hissinin, dozunda olmak kaydıyla, motivasyon ve performans açısından önemine değinen KATILMIŞ, kaygı düzeyinin olması gerekenin üzerine çıkıp yoğun bir hâle gelmesi durumunda iyi bir performans ortaya koymanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Hayat başarısının sınav başarısından daha önemli olduğuna dikkat çeken mezun Öğrencimiz Elif EFİLOĞLU, "Hayatta tek bir yol, çıkmaz yol yok. Sınavda işler çok yolunda gitmese de bunun telafisi mutlaka var." şeklinde konuştu. 

"Sabırlı olun, düzenli ve sistemli çalışın."
Sınav döneminin başarı ve performans açısından inişli çıkışlı bir dönem olduğunu dile getiren Cabbar Efe KARAYİĞİT ise öğrencilerimize şu önerilerde bulundu: "Pandemi döneminde LGS'ye hazırlık, zorlandığınız bir dönem olabilir; sakin, sabırlı olur; düzenli ve sistemli çalışırsanız; daha çok başarılarınıza, olumlu gelişmelere odaklanır, kendinizi takdir ederseniz sonuçlar da istediğiniz gibi olacaktır."

Bu etkinliğimize katılım sağlayarak öğrencilerimize deneyimlerini aktaran mezun öğrencilerimize teşekkür eder, eğitim hayatlarında başarılar dileriz.

 

17.01.2022 337

09-12-202109-12-202109-12-202109-12-2021